Hoppa till sidans innehåll

Information om TrailÖvik banor

31 AUG 2018 11:45
Då vi får en hel del frågor gällande uppmärkningen av banorna kommer här lite info och även lite nyheter om en förändring som görs på 22km banan.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2018 15:54

TrailÖvik är vad vi själva kallar ett true trail lopp. Banorna går alltså bara på stigar, elljusspår och även en del obanat på öppna hällar och nya "stigar". Är för det mesta teknisk löpning och även om det är utför så kan man få jobba. Vi utgår från att upplevelsen står i fokus och orkar man lyfta blicken emllanåt kommer man få uppleva många fina vyer, inte bara fina utsikter från höga hällmarker utan även läckra bäckraviner och trolsk skog. 

Under själva tävlingsdagen kommer banorna att vara tydligt märkta med gul/röd snitsel (vi utgår från att man hela tiden ska kunna se 2 snitslar framåt) samt orangea enduropilar där vi byter stig eller om en stig svänger tvärt. Km skyltar kommer att finnas med märkning för respektive bana. Även spärrsnitsel används för att förstärka vissa stigbyten. Mao så är det mkt lätt att hitta rätt väg i terrängen.

Läget just nu för 6 och 12 km banorna är att de är snitslade men inga km skyltar och enduropilar är uppe. Troligtvis kommer de upp nu till helgen.

22 km banan kommer i år att få en lite annan sträckning efter samtal med både markägare och jaktlag. Vi kommer därför att gå en lite längre sväng på elljusspåret innan vi viker upp mot Storskrevan och då kortar vi bort den slinga som gick längst bort vid Milleniestugan. Däremot blir det en lite längre sväng uppe på hällarna vilket är riktigt njutbar löpning. Vi upplever att det kommer att bli en bättre bana med lite tuffare stigning i början men spridningen när man kommer till skrevan blir nog bättre och det stämmer även bättre med vätskestationerna efter stigningen upp mot Milleniestugan. 22 km banan är i dagsläget delvis snitslad och kommer troligtvis att snitslas färdig under helgen som kommer. Vill man testa den första slingan som är riktigt fin redan nu till helgen så är det snitslat nästan ända fram till Milleniestugan. Sen kan man ta stigen tillbaka ner mot Svarttjärn. Finns kartor vid starten vid elljusspåret om det skulle behövas.

Glöm inte bort att anmäla er!

Skribent: Jonas Hälldal
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor